Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Pogoji poslovanja (»Pogoji«, »Dogovor«) so dogovor med Web8, Josip Rajković s.p. (“Web8, Josip Rajković s.p.”, “mi” ali “naš”) in tabo(“Uporabnik”, “ti” ali “tvoj”). Podatki o podjetju: Web8, Josip Rajković s.p. Zelena pot 3, 1241 Kamnik, Slovenija Davčna številka: 30631564 Matična številka: 8829888000

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • g) način plačila in dostave
 • h) časovno veljavnost ponudbe
 • g) način plačila in dostave
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Načini plačila

V spletni trgovini ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • - s kreditno kartico
 • - z gotovino ob prevzemuo

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Snipcart-a. En izvod te pogodbe se pošlje kupcu preko elektronske pošte, po izvedenem uspešnem naročilu.

Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in so končne. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil.

Postopek nakupa

Naročilo je potrjeno po uspešnem plačilu in po tvojem prejemu avtomatiziranega e-mail sporočila, ki vsebuje potrditev naročila. Ta pa ne ne potrjuje, da je izdelek na zalogi ali da je že bil odposlan, ampak samo obvesti, da je sistem prejel tvoje naročilo in je naročilo v obdelavi. Prodajna pogodba je sklenjena, ko prodajalec potrdi kupčevo naročilo po elektronski pošti.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupcu pripada pravica, da v tridesetih (30) dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-mail, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa in vsa dokumentacija, ki izdelku pripada. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času.

Varnost in pravica do zasebnosti

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Izbiro članstva v naši poštni listi omogočamo v obrazcu za naročanje blaga v spletni košarici ter na vstopni strani spletne trgovine.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: - jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila - pošiljatelj mora biti jasno razviden - različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. - željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. - Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. - Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. - Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za FIT lajf

Izdelki v kolekciji 6

Za šolo

Izdelki v kolekciji 10

Za urejene finance

Izdelki v kolekciji 2